Сезон 2016/2017 MAGNA Шампион


На 09.07.2017 година на терените на спортен комплекс „Авангард“ се изигра и последната среща на сезон 2016/2017 на Футболна Корпоративна Лига. По стечение на обстоятелствата това се оказа и решаващата среща за шампионската титла на Лигата.

В горещата неделна сутрин отборът на SBTech Global влезна с точка преднина пред отбора на MAGNA  и равенството също вършеше работа на отбора на SBtech за спечелване на титлата. Поради тази причина отборът на MAGNA трябваше да поеме повече рискове с по-офанзивна игра. След равностойни 10 мин. и лек превес на отбора от стрямски регион се стигна до 15мин., в която номер 20 от отбора на MAGNA Христо Борисов с далечен удар и слаба видимост пред  вратаря Цветан Гърдев, промени двете нули  и MAGNA поведе в резултата.  Така временното класиране се промени и от догонващи MAGNA се превърнаха във водачи с две точки пред SBTech. Догонващите във резултата поотвориха малко играта и създадоха няколко добри положения за гол, но в оставащите 10 минути резултатът се запази 1: 0 в полза на MAGNA. След 10 минутна почивка и възстановяване на силите двата отбора възобновиха борбата за титлата в оставащите последни 25 минути игра във сезон 2016/2017 на Футболна Корпоративна Лига. В 32 минута след хубава атака на MAGNA и брилянтен извеждаш пас на номер 9 от MAGNA Иво Торозов , Йосиф Събев матира за втори път вратаря и защита на SBTech. Отборът на MAGNA виждаше в ръцете си титлата 18 минути преди края на редовното време , но след  перфектно изпълнен корнер от страна на Виктор Каварджиев , Станимир Желанков  вкара гол във вратата на Любомир Линкин. Така във 33 минута психологическото предимство вече беше в полза на SBTech. До края на срещата предстояха доста напрегнати минути и така в 38 минута нервите взеха своя превес и играчите на двата отбора се сдърпаха и съдията беше принуден да даде жълти картони на Георги Маринов и Виктор Каварджиев . Още не бяха изминали наказанията от по 3 минути на двама провинили се, когато се стигна до следваща ескалация на напрежението на терена. В главни действащи лица този път се превърнаха  голмайсторът за MAGNA Христо Борисов и Теодор Георгиев от отбора на  SBTech. Най – логичното се случи и двамата провинили се получиха  жълти картони. По този начин и двата отбора останаха с четирима играчи на терена в продължение на минута . След раздадените жълти картони двата отбора се по успокоиха и на преден план отново излязоха футболните достойнства. До края на срещата SBTech натикаха MAGNA във собствената половина и така отборът на стрямския завод трябваше да покаже и защитните си възможности. На три пъти отборът на SBTech можеше да изравни резултата , но Любомир Линкин показа класата си под рамката на врата и донесе нова титла на своя отбор.

След последния съдийски сигнал дойде време и за награждаване, където освен призовите 3 места , бяха раздадени награди и за голмайстор и най-добър вратар на турнира.

Награди за Голмайстор и Най – добър вратар получиха съответно Ташо Георгиев и Георги Костанев  - и двамата от отбора на Казино Риц.

В крайното класиране на 3-то място остана отборът на ХЕПИ Пловдив, 2-ро място зае отборът на SBTech Global и шампион за втора поредна година е отборът на MAGNA.

Футболна Корпоративна Лига иска да благодари на всички участници в сезон  2016/2017, и се надява отново да бъдем заедно в една нова шеметна надпревара в духа на FAIRPLAY.

ФКЛ ще има някои промени по правилника на турнира за сезон 2017/2018, породени от членството в EFCF, но затова ще бъдете уведомени съвсем скоро от организаторите, които за сега Ви пожелават Приятни ваканционни дни.